هفت خشت کشف حجاب
پدیده كشف حجاب، نخست از دربار ناصرالدین شاه و در پی سفرهای اروپایی وی و مشاهداتش از وضع پوشش زنان اروپایی آغاز شد و سپس در قالب تجددخواهی به محافل روشن فكری و اشعار برخی شعرای آن زمان و مطبوعات نفوذ كرد
خشت اول : دربار
خشت دوم : خان قلدر
رضاخان كه با طرح كودتای سوم اسفند 1299 و با حمایت انگلیسی ها بر سر كار آمد، درصدد اسلام زدایی و جایگزینی ارزش های لیبرالیستی در جامعه، و از جمله كشف حجاب بر آمد. سوغات سفر چهل روزه او به تركیه و دیدار با كمال اَتاترك، كشف حجاب بود.خشت سوم : تبلیغ برهنگی
در روزنامه ها و مجله ها، از جشن ها و مهمانی هایی كه البته با فشار حكومت برگزار می گردید و در آن زنان بی حجاب به همراه شوهرانشان شركت می كردند، عكس و تفسیر چاپ می شد و عكس شاگردهای ممتاز مدارس دخترانه، در روزنامه ها ارائه می گردید. هدف اصلی از نشان دادن تصویر زنان بی حجاب، در واقع تشویق دیگران به این كار بود و اسف بارتر از همه، معرفی زنان هنرپیشه خارجی به عنوان سمبل زنان آزاد، به صورتی احترام برانگیز بود.
خشت چهارم : تمدن اجباری
خشت پنجم: به بهانه تمدن
وزیر گفت: اگر شخص اعلیحضرت همایونی پیش قدم شوند، مردم همه تأسی خواهند كرد؛ كه از قدیم گفته اند: «الناسُ علی دین مُلُوكُهُمْ» شاه پس از شنیدن سخنان او چند لحظه تأمل كرد و در حالی كه به نظر می رسید قبلا در این زمینه هماهنگی شده است، پاسخ داد: بسیار خُب! دیگران كه اقدام نمی كنند، منِ پیرمرد حاضرم جلو بیفتم و سرمشق شوم!
خشت ششم: گوهرشاد در خون
خشت هفتم: به جرم عفاف
در دوران كشف حجاب، بسیاری از بانوان كه نمی خواستند بدون حجاب خارج شوند، در خانه ها ماندند و عده ای فقط شبها رفت و آمد می كردند و در برخی خانه ها به ناچار حمام ساخته شد. كسانی هم كه امكانات بیشتری داشتند، فرار را بر قرار ترجیح دادند و ترك دیار كردند.
منبع: گلبرگ 120
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}